Vlastní strava
Jídelní lístek
Označovní alergenů v potravinách
Seznam alergenů:
1 – obiloviny obsahující lepek
2 – korýši a výrobky z nich
3 – vejce a výrobky z nich
4 – ryby a výrobky z nich
5 – jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6 – sójové boby (sója) a výrobky z nich
7 – mléko a výrobky z něj
8 – suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
9 – celer a výrobky z něj
10 – hořčice a výrobky z ní
11 – sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 – oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13 – vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14 – měkkýši a výrobky z nich
Čísla, označující alergeny přítomné v pokrmu, budou uvedena v jídelníčcích, v objednávkových boxech a na tištěných jídelních lístcích na nástěnkách v MŠ.
Jídelny mají pouze povinnost informovat (jako každý výrobce potravin a pokrmů), a proto nemohou brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků.
Tuto skutečnost si musí každý strávník nebo jeho zákonný zástupce uhlídat sám!
Pokud budete mít nejasnosti v uvádění alergenů, můžete se obrátit na vedoucí školní jídelny.